Bloed en goud in patch 2.4 van Diablo III

Het kwam voor velen (waaronder ik) als een verrassing dat Diablo III geen nieuwe uitbreiding krijgt, toch iets waar veel geruchten over zijn geweest in de aanloop naar Blizzcon. Desondanks mogen fans van de hack-and-slash game niet klagen over alle nieuwe content die naar patch 2.4 komt, waar Blizzard de details gisteren van heeft uitgelegd.

Om te beginnen komen er drie nieuwe zones naar de adventure mode van Diablo III, waar je zogenaamde bounties moet voltooien voor geld en xp. De eerste is greyhollow island, een gloednieuw gebied met nieuwe vijanden. Daarnaast worden twee gebieden uitgebreid met nieuwe maps: de Ruins of Sescheron krijgen een nieuw bosrijk gebied met de naam Eternal Woods, terwijl je nu ook de Royal Quarters kan ontdekken in Leoric's Manor, het voormalig verblijf van de Skeleton King. Voor een impressie van de nieuwe gebieden, bekijk de screenshots hieronder.

eternalwoods

greyhollow island

Royal quarters

Iedereen die Diablo III speelt weet dat er zogenaamde sets van armor zijn, die vaak de krachtigste bonussen opleveren uit het hele spel. Mensen die nu alle zes delen van een set compleet hebben kunnen toegang krijgen tot de set dungeon, een niet-gerandomiseerde dungeon waarbij je de mogelijkheid krijgt om de krachten van je set te ontdekken. Speel je de dungeon helemaal uit, dan krijg je een aantal cosmetische beloningen voor je set.

Blizzard heeft ook feedback gehad van spelers dat ze veel geld verdienen, maar geen mogelijkheden hebben om het uit te geven. Daarom worden in patch 2.4 empowered rifts geintroduceerd. Dit zijn greater rifts waarbij je extra goud kan besteden, en in ruil daarvoor kun je meer upgrades krijgen op je legendary gems. Dit aantal upgrades kan variëren van één tot vier.

Empowered

Ook komen er een aantal veranderingen naar de seizoenen. Vanaf seizoen 5 komt er een nieuwe feature genaamd season rebirth, waarbij je een karakter dat niet seizoensgebonden is kan kiezen om daarmee een seizoen te gaan spelen. Je karakter wordt dan weer gereduceerd tot level één en verliest al zijn gear, maar deze gear wordt voor je bewaard en wordt aan je terug gegeven aan het einde van het seizoen. Zo kun je met een karakter waar je bijzonder veel waarde aan hecht toch een seizoen starten. Ook komt er een einde aan de legendarische items die aan iedere seizoensgebonden hero wordt uitgereikt nadat ze level 70 hebben gehaald. Deze worden nu beschikbaar voor iedere speler aan het begin van een nieuw seizoen. In plaats daarvan krijgen seizoensgebonden heroes een item genaamd Haedrig's gift, een bundel van items die behoren tot een set. Wanneer je alle objectives voltooit voor het einde van het seizoen, speel je de volledige set vrij. 

Andere kleine verandering zijn een nieuwe legendaries met allerlei nieuwe krachten, meer opslagruimte, een verbeterde user interface, en nieuwe xp bonussen vergelijkbaar met die van massacre en destruction. Voor een volledig overzicht van alle veranderingen kun je dit blog lezen.

Er is nog geen releasedatum voor patch 2.4, maar het bétatesten begint enkele weken na blizzcon.