Uitslag MotoGP Grand Prix van Valencia

Jorge Lorenzo heeft de wereldtitel in de MotoGP veroverd. De Spanjaard stuurde zijn Yamaha in de afsluitende race naar de zege en dat was voldoende om Valentino Rossi te passeren in de titelstrijd. De Italiaan moest na zijn incident met Marc Marquez van twee weken geleden achteraan starten en eindigde na een knappe inhaalrace als vierde. Hierdoor pakte Lorenzo het kampioenschap met vijf punten voorsprong.

Lorenzo startte op het circuit van Valencia van poleposition en legde na de start een zeer hoog tempo aan de dag. Slechts Marquez en Dani Pedrosa konden hun landgenoot met moeite volgen. Verder naar achteren moest Rossi zich naar voren werken. De Italiaan lag al snel op plek tien en had na iets meer dan de helft van de race plaats vier al in handen. Hij wist dat dit niet genoeg zou zijn voor de titel, maar dichterbij komen kon de veteraan niet meer.

Vooraan kon Lorenzo het hoge tempo niet helemaal meer volhouden, zodat Marquez naar zijn achterwiel kon kruipen. Aanvallen deed de Honda-coureur evenwel niet, hoewel hij sneller leek te zijn dan de Yamaha-rijder. In de slotronden dichtte Pedrosa het gat met Marquez en stak zijn land- en teamgenoot zelfs even voorbij. Deze pakte Pedrosa snel terug, waarna Lorenzo onbedreigd naar de zege en het kampioenschap kon gaan.

Lorenzo wereldkampioen in de MotoGP (Pro Shots/Insidefoto)
Lorenzo wereldkampioen in de MotoGP (Pro Shots/Insidefoto)