Uitslag Moto3 Grand Prix van Valencia

De Britse motorcoureur Danny Kent heeft voor het eerst de wereldtitel veroverd. Dat deed de Honda-coureur uit het Duitse Leopard Racing Team in de slotrace in Valencia in de Moto3-klasse. Voor Kent was de negende plaats voldoende voor het binnenhalen van de titel. In de eindstand had hij zes punten voorsprong op de Portugees Miguel Oliveira, die zondag met de nodige mazzel won. Hij hield de Spanjaard Jorge Navarro en de Tsjech Jakub Kornfeil achter zich.

Het was voor het eerst sinds 1977 dat een Brit een wereldtitel in het wegracen opeiste. De laatste die dat deed was Barry Sheene. De in 2003 overleden Sheene pakte zijn tweede en laatste wereldtitel met Suzuki in de 500cc 38 jaar geleden. Kent, negentien pas, wist dat een veertiende plaats in Valencia volstond maar moest wel vanaf startpositie achttien vertrekken. "Het is een ongelooflijk gevoel", sprak hij nadat de titel een feit was. "De laatste vier races begon het besef te komen dat ik wereldkampioen kon worden, de emoties liepen vandaag hoog op."

Britse rijders waren na het succes van Sheene alleen nog succesvol in de Superbike-klasse.

Antonelli

Zowel Kent als Oliveira komt volgend jaar uit in de Moto2. Oliveira dankte zijn zege in Valencia aan een val in de laatste ronde van Nico Antonelli die ook nog twee andere rijders een podiumplek kostte.

Eerste wereldtitel voor motorcoureur Kent
Eerste wereldtitel voor motorcoureur Kent (Foto: ANP)