El Ahmadi gelooft in winst op Ajax

Feyenoord-middenvelder Karim El Ahmadi heeft veel zin in het treffen met Ajax, en vindt de bijkomende druk alleen maar prettig. In het bekertoernooi lieten de Rotterdammers al eens zien hoe de Amsterdammers bestreden konden worden.

De Marokkaan hoopt op een herhaling zondagmiddag. "Het is duidelijk, en iedereen weet dat: geef Ajax de ruimte om te voetballen en je hebt een probleem. Zij hebben gewoon vaste patronen. Maar we hebben in die bekerwedstrijd ook gezien dat wij fysiek veel sterker zijn."

"Feyenoord heeft toen verzuimd om vooruit te drukken. Dan zie je hoe makkelijk Ajax voetbalt. In de tweede helft deden we wel wat we moesten doen en toen werd het ook meteen een echte wedstrijd. Dan gaat het publiek er nog eens achter staan en kantelt de wedstrijd", haalt El Ahmadi de herinnering op.

De nederlaag tegen ADO Den Haag hoopt de basisspeler weg te werken. Volgens de middenvelder heeft het verlies voor een wake-up call gezorgd binnen de selectie. "Die nederlaag heeft ons met beide benen op de grond gezet. We hebben ons daar in de duels laten aftroeven, precies het wapen dat wij hanteerden tegen Ajax. Dat mag nooit gebeuren. We zijn kerels en professionals, we moeten gewoon van Ajax winnen, dat is duidelijk", aldus El Ahmadi in gesprek met het Algemeen Dagblad.

El Ahmadi gelooft in winst op Ajax (Pro Shots / Kay Int Veen)
El Ahmadi gelooft in winst op Ajax (Pro Shots / Kay Int Veen)