Activision gaat meer films en series maken

Activision Blizzard heeft vandaag de introductie van Activision Blizzard Studios bekendgemaakt. De film- en televisiestudio die zich gaat wijden aan de ontwikkeling van content gebaseerd op de wereldberoemde franchises van het bedrijf.

Activision Blizzard Studios eerste productie zal de 'Skylanders Academy' zijn, een geanimeerde tv-serie gebaseerd op het Skylanders-spel. Een ander initiatief van Activision Blizzard Studios zal de ontwikkeling zijn van een universum gebaseerd op de Call of Duty-franchise. De bedoeling is een serie Call of Duty-films te maken maar er wordt ook gedacht aan een televisie-serie.

"Activision Blizzard is de thuishaven van een paar van de meest succesvolle entertainment franchises in de geschiedenis. Met de lancering van Activision Blizzard Studios, kunnen toegewijde fans hun favoriete games via film en televisie tot leven zien komen", zegt Bobby Kotick, Chief Executive Officer van Activision Blizzard.

Het zijn niet de eerste stappen van de uitgever naar het filmdoek. Vanavond gaan we de eerste volledige trailer van de aankomende Warcraft-film zien, die tijdens Blizzcon getoond wordt.

Skylanders racen naar het televisiescherm