Twee debutanten in Duits team tegen Oranje

De Duitse bondscoach Joachim Löw heeft twee debutanten opgeroepen voor de oefeninterlands tegen Frankrijk en het Nederlands elftal. Doelman Kevin Trapp (Paris Saint-Germain) en middenvelder Leroy Sané (Schalke 04) behoren voor het eerst tot de selectie van de Nationalelf. Sané doet alleen mee tegen de Fransen. De negentienjarige schaduwspits sluit daarna aan bij Jong Duitsland en ontbreekt dus tegen Oranje.

Löw riep vrijdag met spits Mario Gómez van Besiktas ook een oude bekende op. De dertigjarige Gómez was een tijdje uit beeld bij de nationale ploeg, maar heeft zich met zijn doelpunten in de Turkse competitie weer in de kijker gespeeld. De spits, die vorig jaar ontbrak op het door Duitsland gewonnen WK in Brazilië, is door Besiktas gehuurd van Fiorentina, waar hij de afgelopen twee seizoenen weinig indruk maakte.

De Duitse bondscoach heeft 25 spelers opgeroepen voor de confrontaties met Frankrijk (13 november in Parijs) en Oranje (17 november in Hannover). Mesut Özil en Toni Kroos krijgen rust van Löw. Beide middenvelders hebben een druk programma achter de rug en mogen volgende week rustig aan doen. Aanvaller Marco Reus ontbreekt vanwege een spierblessure. Sami Khedira zit wel bij de selectie. De middenvelder van Juventus liep vorige week een kuitblessure op en leek te moeten afhaken, maar Khedira hervatte vrijdag de groepstraining. Voor Löw reden genoeg om hem op te roepen.

Andere grote namen in de selectie van het team zijn Manuel Neuer, Jérôme Boateng, Mats Hummels, Thomas Müller, Lukas Podolski en aanvoerder Bastian Schweinsteiger.

Voor Duitsland staan beide oefeninterlands in het teken van de voorbereiding op het EK in Frankrijk, waar Oranje volgend jaar ontbreekt. "Heel jammer", zei Löw daarover. "Zo'n groot en traditierijk voetballand hoort voor mij op een EK thuis. Maar Oranje heeft de laatste tijd weinig overtuigende wedstrijden en resultaten gehad. Een duel tussen Duitsland en Nederland is echter altijd een klassieker waar we ons op verheugen."

Twee debutanten in Duitse Mannschaft
Twee debutanten in Duitse Mannschaft (Foto: ANP)