Rapper Appa doet aangifte tegen Theodor Holman

De Amsterdamse rapper Appa doet aangifte tegen Parool-columnist Theodor Holman wegens smaad, laster en belediging. Volgens Appa heeft Holman hem vals beschuldigd. De columnist zou de rapper, zijn echte naam is Rachid El Ghazoui, onterecht hebben weggezet als antisemiet en Jodenhater.

Volgens zijn advocaat Bart Nooitgedagt heeft Holman in zijn column geen uitlatingen of uitingen opgevoerd die antisemitisch genoemd kunnen worden, maar vraagt Holman als straf voor Appa's antisemitisme wel om sociale uitsluiting en om te stoppen Appa een podium te bieden.

In zijn column, Ik merk de laatste tijd dat antisemitisme weer kan, schrijft Holman dat Jodenhaters wat hem betreft geen podium moeten krijgen. Hij noemt daarbij de "antisemitische rapper Appa". Holman schrijft ook dat het hij het "stom" vindt van zichzelf dat hij ooit op televisie een neonazi heeft geïnterviewd.

Appa is onder meer bekend van de tweet: "De Holocoast is een leugen.. #HetVrijeWoord". Dat was volgens Appa overigens niet iets wat hij gelooft, maar bedoeld om een debat over de vrijheid van meningsuiting los te maken en bovendien expres verkeerd gespeld. Hij wilde zo testen of hier ophef over zou ontstaan terwijl die ophef volgens hem uitblijft over uitspraken waarbij moslims in een kwaad daglicht worden gesteld.

Appa doet aangifte tegen Theodor Holman
Rapper Appa doet aangifte tegen Theodor Holman (Foto: ANP)