Paus wil wel op bezoek in Nederland

De paus wil wel een bezoek aan ons land brengen. "Wie weet", antwoordde hij op de vraag over een mogelijk bezoek tijdens een vraaggesprek in Rome met Straatnieuws dat in samenwerking met Trouw tot stand kwam. Vrijdag is het interview te lezen in de Utrechtse daklozenkrant, daarnaast wordt het interview ook geplaatst in daklozenkranten wereldwijd. Het is de eerste keer dat de paus een interview geeft aan Nederlandse journalisten.

In het gesprek vertelde de paus over zijn jeugd in Argentinië en zijn inzet voor armen en vluchtelingen. "Ik herinner me nog goed de vrouw die drie keer per week bij ons thuis kwam om mijn moeder te helpen. Ik was getroffen door haar armoede. Haar familie was Italiaans. Ze waren heel arm, maar het waren goede mensen."

Paus Franciscus wijst er op dat Jezus als arme dakloze ter wereld is gekomen en dat de kerk zich moet blijven inzetten tegen armoede en uitsluiting. Volgens hem heeft ieder mens recht op een dak boven het hoofd. Hij vindt dat gelovigen het goede voorbeeld moeten geven. "Je kunt niet over armoede en daklozen praten en tegelijk het leven van een farao leiden."

Paus wil wel op bezoek in Nederland
Paus wil wel op bezoek in Nederland (Foto: ANP)