Afrojack bewaart al zijn spelcomputers

Afrojack bewaart alle spelcomputers die hij sinds zijn zestiende heeft versleten. ''Ik heb ze allemaal nog, ze staan bij mijn moeder in de opslag. Vroeger heb ik soms eentje gehuurd, maar vanaf het moment dat ik een beetje geld ging verdienen heb ik alle spelcomputers die uitkwamen gekocht", vertelde Nick van de Wall donderdagavond, onderweg naar de release van Call of Duty Black Ops III op Schiphol.

De wereldberoemde dj noemt zichzelf een superspeler en voorspelt dat hij de komende week tien tot twintig uur kwijt is aan gamen. "Jammer, want ik zou eigenlijk in de studio moeten zitten werken en muziek maken. Vaak sneak ik er even tussenuit om even tien of twintig minuten te kunnen gamen. Een week na de release ben ik er misschien nog een avondje aan kwijt."

Afrojack beperkt zich sinds een jaar of drie tot Call of Duty. ''Andere spellen vind ik saai, vaak hebben ze een hele verhaallijn. Het voordeel van Call of Duty is dat je een rondje kunt doen dat niet langer dan twintig minuten hoeft te duren", vertelt Nick, die onder pseudoniem regelmatig met anderen speelt, vanuit hotelkamers over de hele wereld waar hij verblijft.

Unstoppable
Nick wil voorkomen te veel tijd te steken in gamen. "Dat gaat ten koste van werken. Platen zijn nooit goed genoeg en een een dj-set kan altijd beter. Ik probeer altijd nog even door te zetten voordat het tijd is voor leuke dingen. Ik heb het geluk dat ik van mijn hobby mijn werk heb kunnen maken, maar soms voelt het ook als werk. Gelukkig heb ik dan nog andere hobby's."

Black Ops III bevat Afrojacks nieuwste nummer Unstoppable. ''Dat is next level shit. Call of Duty heb ik altijd gespeeld, dat Unstoppable verwerkt is in de game is het mooiste in mijn carrière tot nu toe. Het is het leukste dat me ooit overkomen is'', vertelt Afrojack, die met eigen ogen in de studio's in Los Angeles mocht kijken waar de game is gemaakt.

Videoclip
De videoclip bij Unstoppable bevat backstagebeelden die over de hele wereld zijn opgenomen. Afrojack vertelt dat hij ontevreden was over de eerste versie van deze clip. "Die jongens hadden wel veel veel beelden geschoten, maar hadden geen idee hoe ze er een videoclip van moesten maken. Ik heb toen mijn eigen cameraman gebeld die altijd mijn toervideo's maakt. Die heeft de beelden opnieuw gemixt met backstage momenten. De video laat zien dat we nooit stoppen, niet met toeren, met werken en met lol maken. We gaan non-stop door en door en door."

Afrojack vertelt bezig te zijn met een nieuw album. "Ik wil niets overhaasten en geen druk voelen. Een album is een belangrijke bouwsteen van mijn muzikale carrière, maar nog leuker vind ik het om muziek te maken voor andere artiesten en jonge talenten die bij mij getekend hebben. Ik ben veel tijd kwijt om mijn team sterker te maken, aan motivatie en uitleg. Ik vind het belangrijk jongeren op weg te helpen, een kans die ik vroeger zelf niet kreeg. Mensen die dat verdienen help ik graag een handje."

Afrojack bewaart al zijn spelcomputers
Afrojack bewaart al zijn spelcomputers (Foto: BuzzE)