CL: Barcelona bijna zeker van laatste zestien

Titelhouder Barcelona is na vier speelronden al vrijwel zeker van kwalificatie voor de achtste finales in de Champions League. De ploeg van coach Luis Enrique was op eigen veld met 3-0 te sterk voor Bate Borisov. Met tien punten kan Barça in groep E bijna niets meer gebeuren. AS Roma versloeg Bayer Leverkusen met 3-2 en staat nu tweede met vijf punten.

Barcelona, dat twee weken geleden in Wit-Rusland met 2-0 won, deed zichzelf met een ruststand van 1-0 flink tekort. De thuisploeg had een groot overwicht, maar sprong slordig om met de kansen. Barça had zelfs een strafschop nodig om de score te openen. Neymar schoot na een half uur raak van elf meter: 1-0.

Na de pauze verdubbelde Luis Suárez op kracht en techniek de marge (2-0) waarna de Spaanse kampioen het duel rustig kon uitspelen. Neymar miste eerst nog wel een grote kans op 3-0, voordat de Braziliaan alsnog zijn tweede treffer van de avond produceerde.

Het duel tussen AS Roma en Leverkusen leek enigszins op het spectaculaire duel twee weken geleden in Duitsland (4-4). In die eerste wedstrijd verspeelde Leverkusen een voorsprong van 2-0. In Italië overkwam Roma hetzelfde. Mohamed Salah en Edin Dzeko zorgden voor een ruststand van 2-0. Na de pauze kwam Leverkusen dankzij Admir Mehmedi en Javier Hernández snel op gelijke hoogte. Uit een strafschop, na een rode kaart voor Ömer Toprak, hielp Miralem Pjanic de Italiaanse ploeg alsnog aan de winst.

Barcelona bijna zeker van laatste zestien
Barcelona bijna zeker van laatste zestien (Foto: ANP)