CL: Zenit overwintert in Champions League

Zenit Sint-Petersburg overwintert in de Champions League. De formatie uit Rusland is na de uitzege van woensdagavond op Olympique Lyon (0-2) zeker van een eindklassering bij de beste twee ploegen van groep H.

Artjom Dzjoeba speelde een hoofdrol in de vierde zege in vier duels van Zenit Sint-Petersburg in de Champions League. De Rus tekende voor beide treffers van zijn ploeg. Olympique Lyon eindigde het duel met tien man. Maxime Gonalons kreeg in de 72e minuut zijn tweede gele kaart van de ontmoeting. Bij de Russen werd Aleksandr Anjoekov in de slotfase met een tweede gele kaart van het veld gestuurd.

Zenit heeft zes punten meer dan Valencia, dat verrassend verloor bij AA Gent (0-1). Sven Kums, oud-speler van sc Heerenveen, benutte een strafschop voor de regerend kampioen van België. AA Gent is na de eerste zege ooit in de Champions League met vier punten ook nog kansrijk voor een langer verblijf in de koningsklasse van het Europese clubvoetbal. Olympique Lyon sluit de poule met slechts één schamel winstpuntje.

Zenit overwintert in Champions League
Zenit overwintert in Champions League (Foto: ANP)