Gamers pissig vanwege 'halve' DLC

Edmund McMillen heeft geen goede beurt gemaakt bij zijn fans. De populaire indiegame-developer heeft namelijk een hoop gamers voor de gek gehouden. McMillen beloofde in de nieuwe DLC The Binding of Isaac Rebirth: Afterbirth meer dan 120 nieuwe items, echter werden er tot vandaag slechts 74 gevonden. McMillen gaf kryptische 'hints' en zei dat spelers beter moesten zoeken, maar de overige items bleken niet eens in de DLC beschikbaar te zijn.

McMillen had besloten het grootste deel van de items direct beschikbaar te maken en de rest 109 uur later in de game te stoppen. Dit deed hij waarschijnlijk, omdat hij (en uitgever Nicalis) boos zijn over het feit dat het grootste geheim van The Binding of Isaac: Rebirth al binnen 109 uur bekend was. Vooral het feit dat het geheim bekend werd door middel van de files en dus niet via gameplay schoot in het verkeerde keelgat.

Dagenlang heeft McMillen kryptische 'hints' op Twitter gezet, maar deze bleken dus gewoon willekeurige berichten te zijn. Op Reddit zijn een hoop mensen woedend op McMillen. Honderden spelers hebben tientallen uren gestopt in het zoeken naar geheimen en dat dus voor niets. Vooral het feit dat heel de community wordt aangepakt terwijl slechts een klein deel het geheim bekend maakte, vonden veel fans belachelijk. Op Twitter heeft McMillen aangegeven later opheldering te geven.

Op het moment van schrijven zijn minimaal 19 nieuwe items toegevoegd. Behalve de items brengt de patch ook een hoop veranderingen in de gameplay mee die ook niet gewaardeerd worden. Zo heeft het personage van Azazel ontzettend veel kracht moeten inleveren, terwijl ook Lillith een stuk minder sterk is.