Stekende 'Palestijnen' bij 'Hitler'

Een leuke promotie voor een kledingzaak in Gaza: etalagepoppen aankleden met kleding, Palestina-sjaaltjes en bivakmutsen spreekt niet genoeg tot de verbeelding. Die poppen zijn pas echt compleet met een paar flinke messen. Messen waarmee je lekker mee op joden Israeli's kan inhakken.

De nogal onsubtiele foto werd door Mohammed Asad, zelfbenoemd foto-journalist en geen 'familie van', op Facebook gezet. Hij ontdekte de opmerkelijke aankleding van de poppen toen hij kledingzaak 'Hitler' passeerde.

Uiteraard gingen de foto daarna 'viral' op de sociale media. Veel mensen vinden blijkbaar met messen zwaaiende plastic mannequins een waanzinnig goed idee. Het sluit ook goed aan bij de steek-een-jood-dood-hype die mateloos populair is onder 'Palestijnse' tieners. Zo werd gisteren nog een 80-jarige vrouw het slachtoffer van deze modegril.

"Een Palestijnse mannelijke manikin (spelling van de fotograaf, red.) draagt nationale kleding om zijn solidariteit met de Al Aqsa -moskee en de Palestijnen op de Westbank te laten zien. Dit bij zijn winkel in Gaza-stad, 1 november 2015", aldus Mo van de foto.

Ondanks toezeggingen van president Abbas, bijvoorbeeld dat hij een einde wil maken aan de haat en het geweld, lijkt dit onverminderd door te gaan. Zijn gewauwel tegenover Mark Rutte en twee ministers staan dan ook haaks op wat hij en zijn adviseurs in het eigen 'land' laten horen.