Blind passeert Van Persie, Vejinovic wel erbij

Vanmiddag maakte bondscoach Danny Blind de voorselectie bekend voor de oefeninterlands tegen Wales en Duitsland. De grote afwezige in het lijstje: Robin van Persie. De selectie telt overigens één debutant, Feyenoorder Marko Vejinovic.

Blind liet tijdens de persconferentie weten voorlopig geen beroep te doen op Van Persie. "Ik vind hem niet goed spelen en hij oogt niet scherp en fris", liet de keuzeheer weten. De speler van Fenerbahçe is bij een eventuele kwalificatie voor het WK van 2018 al 35 jaar. "Dus dan wil ik op die plek andere spelers zien, omdat ik naar de toekomst moet kijken."

De bondscoach benadrukte echter wel dat het niet om een definitief afscheid van Van Persie gaat. Tot nog toe speelde de aanvaller 101 interlands en was sinds 2006 bij vijf eindtoernooien aanwezig. Tijdens het WK van afgelopen zomer was hij zelfs aanvoerder en maakte in het duel tegen Spanje een prachtig doelpunt.

Naast de afwezigheid van Van Persie zijn ook Memphis Depay en Riechedly Bazoer afwezig. Daarom koos ervoor Blind om Vejinovic op te roepen. Daarnaast gaf de bondscoach toe contact te hebben gezocht met Dirk Kuijt. De aanvaller van Feyenoord had volgens hem alleen oren naar een terugkeer bij een gegarandeerde basisplaats.

Het Nederlands elftal oefent op vrijdag 13 november tegen Wales en neemt het vier dagen later op tegen Duitsland. Beide landen zijn, in tegenstelling tot Oranje, gekwalificeerd voor het EK in Frankrijk.

De volledige voorselectie:

Doel:
Jasper Cillessen (Ajax), Maarten Stekelenburg (Southampton), Kenneth Vermeer (Feyenoord), Jeroen Zoet (PSV)

Verdediging:
Virgil van Dijk (Southampton), Daley Blind (Manchester United), Daryl Janmaat (Newcastle United), Terence Kongolo (Feyenoord), Jeffrey Bruma (PSV), Karim Rekik (Olympique Marseille), Jairo Riedewald (Ajax), Kenny Tete (Ajax), Joël Veltman (Ajax)

Middenveld:
Jordy Clasie (Southampton), Vurnon Anita (Newcastle United), Davy Klaassen (Ajax), Wesley Sneijder (Galatasaray), Marko Vejinovic (Feyenoord), Georginio Wijnaldum (Newcastle United)

Aanval:
Bas Dost (VfL Wolfsburg), Eljero Elia (Feyenoord), Anwar El Ghazi (Ajax), Klaas-Jan Huntelaar (Schalke 04), Luuk de Jong (PSV), Quincy Promes (Spartak Moskou), Arjen Robben (Bayern München)