Mercedes vreest koelingsproblemen

Beide Mercedes-coureurs vrezen dat de koeling een groot probleem zal vormen dit weekend, door de ijle lucht in Mexico. In de eerste vrije sessie vlogen beide achterremmen van Nico Rosberg in de brand, waardoor de Duitser lange tijd niet meer in actie kon komen. Ook Lewis Hamilton ondervond geen perfecte vrijdag, de wereldkampioen eindigde slechts elfde in de eerste training en vierde in de tweede training, terwijl teamgenoot Rosberg de snelste tijd liet noteren.

Volgens Rosberg heeft het team vooral problemen met het vinden van de juiste balans tussen koeling en downforce: "We zitten hier op het randje met de remmen, omdat we snelheid verliezen als we ze meer koelen. Je wilt dus altijd op het randje zitten en dat is hier in het speciaal erg moeilijk, omdat we zo hoog zitten."

Mercedes ondervindt vooral concurrentie van Red Bull. Daniil Kvyat en Daniel Ricciardo kwamen slechts twee en drie tienden tekort op de tijd van Rosberg en wisten Hamilton voor te blijven. Ricciardo zei na afloop: "Omdat de baan erg weinig grip heeft, helpt het om meer downforce te hebben op de wagen. Dat is waar we het verschil kunnen maken en met de top meekunnen."

Mercedes vreest koelingsproblemen (Zuma Sports Wire)
Mercedes vreest koelingsproblemen (Zuma Sports Wire)