Button verrast door snelheid McLaren

McLaren-coureur Jenson Button zegt positief verrast te zijn door de snelheid van de McLaren tijdens de eerste vrije trainingen voor de GP van Mexico. De Brit eindigde met teamgenoot Fernando Alonso tweemaal in de top tien. Beide coureurs rijden dit weekend met de nieuwe motor, maar moeten hierdoor wel achteraan starten.

Button kwam in de eerste vrije training nog weinig aan rijden toe door een probleem met een sensor en kon in de tweede vrije training pas na 45 minuten naar buiten. Toch wist hij ondanks de vertraging 25 ronden te rijden en belandde hij op een negende plek, anderhalve seconde op Nico Rosberg.

"Het was niet slecht, het kwam een beetje als een verrassing," zei Button na afloop van de tweede training. "We hebben een tactische motorstraf hier omdat we dachten dat het een enorm moeilijk weekend zou worden. Dat wordt het nog steeds, maar we zijn iets positiever."

Button zal, ongeacht zijn kwalificatiepositie, vanaf de laatste plek moeten starten. De Brit heeft meerdere nieuwe motoren ingezet en kijkt tegen een gridstraf van vijftig plaatsen aan. Teamgenoot Alonso zal slechts tien plaatsen terug worden gezet.

Button verrast door snelheid McLaren (Foto: McLaren)
Button verrast door snelheid McLaren (Foto: McLaren)