'Force India wordt Aston Martin Racing'

Aston Martin zal volgend jaar waarschijnlijk terugkeren in de Formule 1, zo bericht Autosport. Volgens het blad is het fameuze Britse merk in vergevorderde onderhandelingen met Force India. Eerder was het merk in 1959 en 1960 te vinden op de grid.

Aston Martin werd in de geruchten meermalen aan Red Bull Racing gelinkt, maar ook werd er gesproken met Williams en Force India. De keuze zou nu gevallen zijn op laatstgenoemde team. Grote sponsor zou drankfabrikant Johnny Walker worden, waardoor de livery blauw en goud zal zijn.

De naam Aston Martin zal op de auto's te vinden zijn, terwijl de ontwikkelingsafdeling van het huidige Force India ervoor moet gaan zorgen dat Formule 1-techniek naar de straatauto's wordt gebracht. Mercedes, dat vijf procent van de aandelen in Aston Martin bezit en motoren levert aan Force India, zou de deal al goed hebben gekeurd.

Force India-teambaas Vijay Mallya bevestigt tegenover Autosport de gesprekken met Aston Martin, maar zegt er tegelijkertijd bij dat de mogelijke overname pas zeker is als de handtekeningen gezet zijn.