Haatmanifestatie in Marokko tegen Israël

Wie een optocht met Zwarte Pieten ziet als een duidelijke uiting van haat en discriminatie, zou eens eens vakantie naar Marokko moeten overwegen. In Casablanca vond op 25 oktober een Palestina-manifestatie plaats, waar de haat richting Israël bijna tastbaar was.

Bij de goed bezochte bijeenkomst werden onder meer schattige, kleine meisjes ingezet om de afkeer naar Israël zeer duidelijk te maken. De schoolkindertjes droegen bijvoorbeeld met bloed besmeurde kleden en deden alsof ze waren doodgeschoten (door Israëliërs vermoedelijk). Hierbij riepen ze vrolijke dingen als: 'wij zullen ons bloed en ziel offeren voor Al-Aqsa (de moskee in Jeruzalem, red.)' en jonge dames, geheel gehuld in kostuums van 'Palestijnse' vlaggen zongen de all-time gouwe ouwe van de Arabische wereld: 'Dood, dood, dood aan Israël'.

Een paar acteurs hadden zich voor de gelegenheid verkleed als Abraham Lincoln en moesten blijkbaar 'der ewige Jude' voorstellen. Zij hadden tijdens de optocht een AK-47 van een 'Palestijnse' terrorist in hun nek en werden later gespot terwijl ze zogenaamd een modelbouw-Al Aqsa aan het slopen waren. Op een van de filmpjes is te zien hoe deze acteurs later werden 'neergestoken', iets dat op veel 'God is de grootste'-geluiden kon rekenen onder de aanwezigen.

Op het filmpje is tevens te zien hoe een grote groep vrouwen (uiteraard strikt gescheiden van de op seks beluste mannetjes) 'Miljoenen martelaren zijn op weg naar Jeruzalem' gillen tijdens de manifestatie.

"Dit is de Marokkaanse boodschap van liefde en vrede aan Palestina", aldus de ook aanwezige 'ambassadeur' van de 'Palestijnse Autoriteit'. "Het land van de monotheïstische religies, het land van de vrede."

"In dat land, moet ik helaas zeggen, is momenteel geen vrede. Dit komt door het geweld, de executies, de moorden en de misdaden door de Israëlische bezetters. Dit alles met de goedkeuring en ondersteuning van de regering, de kolonisten en het leger", zo sprak de demagoog.

Israëli's gaan al meer dan een maand gebukt onder de 'steek een jood dood'-hype van de Arabieren. De reden van dit geweld zou zijn dat er teveel niet-moslims bij deAl Aqsa-moskee worden toegelaten.

Het bewuste filmpje van MEMRI TV kan ik zo snel niet vinden op YouTube, maar is hier te zien.