Syriërs filmen meisje (15) in zwembad

Twee vluchtelingen uit Syrië zijn uit een zwembad gezet in de West-Vlaamse plaats Diksmuide. Reden: met een mobieltje filmden ze een 15-jarig meisje dat zich in een kleedkamerhokje aan het omkleden was. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

De beide vluchtelingen, die in Diksmuide worden opgevangen, bezochten woensdagavond het plaatselijke zwembad De Kupe. Daar waren lessen van de zwemclub bezig. Het 15-jarige meisje beëindigde de les wat eerder dan haar vriendinnen en ging naar het grote, gemeenschappelijke kleedkamerhok.

Het meisje werd echter gevolgd door een van de twee Syrische mannen. De andere man stond op de uitkijk. Hij gaf zijn vriend het teken dat hij al filmend het hokje kon binnengaan. Het meisje was zich net aan het omkleden en begon luid te roepen. Het zwembadpersoneel was snel ter plaatse en hield de Syriërs tegen.

De ouders van het meisje laten weten dat hun dochter erg van slag is door de gebeurtenissen. Ze hebben een klacht ingediend bij de politie en eisen een grondig onderzoek. 'We hoorden dat het niet de eerste keer is dat die mannen in het zwembad waren', zegt de vader tegen Het Laatste Nieuws.

De twee Syriërs zijn pas veertien dagen in België en verblijven in een lokaal opvangcentrum in Diksmuide. Volgens de verantwoordelijke schepen (wethouder) hebben de mannen nog niet eerder voor problemen gezorgd in het zwembad. De Syriërs zijn niet aangehouden omdat ze de beelden snel van hun telefoon hebben gewist. Wel is beide mannen de toegang tot het zwembad ontzegd; ze krijgen een zwembadverbod opgelegd. Het is nog niet duidelijk of ze ook uit het opvangcentrum worden gezet.

Stedelijk Zwembad de Kupe in Diksmuide
Stedelijk Zwembad de Kupe in Diksmuide