"McLaren kan nog 2,5 seconde vinden"

McLaren-coureur Fernando Alonso gelooft dat zijn team in de winter 2,5 seconde kan vinden om komend Formule 1-seizoen om de overwinning te kunnen strijden. McLaren heeft moeite om aansluiting te vinden sinds het team is overgestapt naar de Honda-krachtbron in wat door de coureurs een veredeld testseizoen genoemd wordt.

Volgens Alonso is een winst van 2,5 seconde een realistisch doel als het team hard en goed gedisplineerd werkt de hele winter door en verenigd blijft. "Winnen is een andere stap, daarvoor moeten we Mercedes verslaan, iets wat zelfs de grootste teams niet lukt," voegde Alonso er aan toe. "Het wordt voor ons dus een enorme taak, maar we zijn er klaar voor."

De Spanjaard gelooft dat McLaren en Honda een plan hebben voor de winter, waardoor er grote stappen kunnen worden gemaakt. "In deze nieuwe Formule 1 is alles een pakket," zei hij. "We werken daar aan en we weten dat het een groot gat is dat we dicht moeten maken. De stappen die we kunnen maken zijn veel groter dan wat andere teams kunnen."

Alonso en teamgenoot Jenson Button hebben op dit moment elf en zestien punten. Met deze 27 punten staat McLaren op een negende plek, een evenaring van het slechtste resultaat sinds 1980, toen het team met elf punten op een negende plek in het constructeurskampioenschap eindigde.