Kovacs winnaar Europese muziekaward

Sharon Kovacs heeft de European Border Breakers Awards (EBBA) voor pop, rock en dance gewonnen. Dat werd donderdagochtend op radio 3FM bekendgemaakt.

De Nederlandse zangeres is de vierde winnaar van de Europese muziekprijs voor nieuwe, veelbelovende artiesten. Eerder vielen de Letse band Carnival Youth, de Noorse zangeres Aurora en de Belgische band Oscar and the Wolf al in de prijzen.

De Europese muziekprijs wordt georganiseerd door Eurosonic Noorderslag en wordt gesteund door het Creative Europe Programme van de Europese Unie (EU). Met de EBBA wil de Europese Unie tien veelbelovende artiesten, die succesvol zijn in heel Europa, in het zonnetje zetten. Om voor de prijzen in aanmerking te kunnen komen, moeten de artiesten tussen 1 augustus 2014 en 31 juli 2015 in Europa over de eigen landsgrenzen heen succes hebben geboekt met hun eerste internationale album.

De prijsuitreiking is op 13 januari 2016 in Groningen tijdens het Eurosonic Noorderslag festival en wordt gepresenteerd door tv-persoonlijkheid en muzikant Jools Holland. Het is dan de dertiende keer dat de EBBA worden uitgereikt.

Kovacs winnaar Europese muziekaward
Kovacs winnaar Europese muziekaward (Foto: BuzzE)