Sexy Bijbel met Scarlett Johansson

Komiek Mike O'Brien zocht iemand om vrouwonvriendelijke delen uit de bijbel toch verleidelijk te laten klinken en kwam daarvoor al snel uit bij Scarlett Johansson.

Dat de actrice ook zonder haar verschijning mannenharten op hol kan brengen bewees ze al met haar stemwerk in de film Her; in samenwerking met de komiek doet ze het kunstje nog eens dunnetjes over door een stuk uit de bijbel voor te lezen. De opnames zijn te horen op Tasty Radio, het nieuwe album van O'Brien.

"Ik wilde altijd al een sketch doen over het Oude Testament, vooral Deuteronomium", legt O'Brien uit aan Rolling Stone. "Het Oude Testament zit vol bizar specifieke en willekeurige regels en toespraken. Je zou Deuteronomium ook wel 'wetten voor dingen die nooit van toepassing zijn voor 99 procent van de bevolking' kunnen noemen."

De voormalig Saturday Night Live-ster zocht per se een vrouw voor zijn idee, dat de titel Sexy Bible meekreeg. "De meeste citaten zitten vol vrouwenhaat, wie wil daar nou een man grappen over horen maken." De samenwerking met Johansson leverde meer op dan verwacht, vertelt hij. "We hebben nog een half geïmproviseerde sketch opgenomen nadat we klaar waren, waarschijnlijk release ik die later nog."

Scarlett Johansson leest sexy voor uit bijbel
Scarlett Johansson leest sexy voor uit bijbel (Foto: BuzzE)