Nintendo Account is opvolger van Club Nintendo

Tijdens een presentatie voor investeerders heeft Nintendo hun nieuwe account- en beloningssysteem voor hun consoles toegelicht. Het geheel staat voortaan bekend onder de naam Nintendo Account en is een uitgebreider systeem dan zijn voorganger.

Nintendo Account kun je gebruiken met je Nintendo-ID, maar ook met een Facebook- Google- of Twitter-account. Dit account is bruikbaar op elk apparaat met Nintendo-ondersteuning. Dit betekent dus haar eigen consoles, maar ook pc, tablets en smartphones.

De eerste stap is dat het voortaan mogelijk is om digitale aankopen te doen via de Nintendo-website en deze direct te downloaden op je console (Wii U, 3DS en in de toekomst ongetwijfeld NX). Ook gaat Nintendo in de toekomst cloud-saving ondersteunen, zodat die data gebruikt kan worden voor Smartphone-games en voor de meer traditionele gameconsoles. 

Het beloningssysteem krijgt de naam 'MyNintendo'. Door games te kopen en te spelen ontvang je punten die je kunt gebruiken voor downloads, fysieke merchandise of kortingsbonnen. Uiteraard geldt dit voor games op gameconsoles en smartphones.

Wanneer het nieuwe systeem in gebruik gaat is nog niet bekendgemaakt.

Nintendo new point program