Mané schiet Southampton naast Liverpool

Liverpool wacht nog altijd op de eerste overwinning onder leiding van Jürgen Klopp. Op eigen veld zag de thuisploeg Southampton in de slotfase langszij komen. Het werd 1-1.

In de openingsfase wisten beide partijen al voor gevaar te zorgen, met name via Philippe Coutinho en Steven Davis. De Noord-Ier schoot de bal slap in de handen van keeper Simon Mignolet. Even later nam James Milner het doel van Southampton onder vuur; zijn poging verdween net naast.

Voor Southampton kwam Virgil van Dijk nog het dichtst bij een doelpunt. Hij miste het doel maar net met een kopbal. Liverpool stelde daar voor rust vrij weinig tegenover, het wist doelman Maarten Stekelenburg amper serieus te testen. Na rust kwam daar verandering in.

Hoewel echt grote kansen lang uitbleven, kwamen The Reds in de slotfase toch op voorsprong. Christian Benteke vond genoeg ruimte om een voorzet van Milner binnen te knikken: 1-0. Ronald Koeman probeerde het tij vervolgens te keren door Gastón Ramírez binnen de lijnen te brengen.

Het bleek een wissel met effect te zijn, want uitgerekend Ramírez bracht uit een vrije trap de bal met het hoofd bij Sadio Mané. Van dichtbij tikte de Senegalees zijn team naar een 1-1 gelijkspel. Ver in blessuretijd werd Mané van het veld gestuurd (twee keer geel), maar dat had geen invloed meer op de uitslag. Door de remise staan beide teams met veertien punten in de middenmoot van de Premier League.