United en City komen in saaie derby van Manchester niet tot scoren

In een teleurstellende stadsderby hebben Manchester United en Manchester City elkaar zondag in evenwicht gehouden. Op Old Trafford vielen geen doelpunten: 0-0. Het verschil tussen de twee aartsrivalen bleef daardoor twee punten in het voordeel van City, dat als koploper nu wel Arsenal naast zich moet dulden. De ploeg uit Londen won zaterdag met 2-1 van Everton.

Manager Louis van Gaal had net als vorige week tegen Everton geen basisplaatsen voor Memphis Depay en Daley Blind. Beide Oranje-internationals werden gepasseerd en dat was ook nu weer het geval. Op links koos Van Gaal voor Anthony Martial, terwijl het centrale duo gevormd werd door Chris Smalling en Phil Jones.

City begon sterker aan de wedstrijd en creëerde dan ook de eerste kansen. Raheem Sterling dribbelde langs twee verdedigers en schoot op doel, maar zijn inzet werd door Smalling tot corner verwerkt. Ondertussen had United al een strafschop geclaimd, maar scheidsrechter Mark Clattenburgh wilde van een handsbal niets weten.

Het tempo lag niet bepaald heel hoog en daardoor waren er voor rust niet veel kansen op Old Trafford. Martial en Kevin De Bruyne waren nog dicht bij een treffer, maar doelmannen Joe Hart en David de Gea speelden een goede wedstrijd en hielden zondag de nul.

Na rust kwam het duel iets meer los. Ander Herrera probeerde het met een schot van buiten de zestien en later schreeuwde iedereen bij City om een strafschop toen Nicolas Otamendi werd neergehaald. Opnieuw besloot Clattenburgh om geen penalty te geven.

Naarmate het duel vorderde, hielden beide trainers steeds meer rekening met een gelijkspel. Dat kwam er uiteindelijk ook, want er vielen zondagmiddag geen goals in Manchester. Derhalve staat City nu met Arsenal op een gedeelde eerste plaats, terwijl United twee punten minder heeft en gedeeld derde staat.