Cabaye: "Goed opgeschoten met Ibra"

Van alle sterren die de selectie van Paris Saint-Germain herbergt, is Yohan Cabaye het meest onder de indruk van Zlatan Ibrahimović. Niet alleen op voetballend gebied.

Cabaye hield het door een reserverol maar een jaar vol bij Paris Saint-Germain. Hij staat nu onder contract bij Crystal Palace. De mooiste herinnering die hij bewaart aan zijn tijd in Parijs is de samenwerking met Ibrahimović.

"In Parijs heb ik voor het eerst tegenslagen gekend in mijn carrière. Het is niet geworden wat ik ervan verwacht had. Ik zal er nooit om treuren. Deze teleurstellende periode kon ik gebruiken om er uiteindelijk alleen maar sterker uit te komen", zegt Cabaye tegen l'Équipe.

"Ibra? Natuurlijk is hij een fantastische voetballer. En dat hij moeilijk kan zijn, daar draait ook niemand om heen. Opvallend genoeg is hij degene met wie ik het best kon opschieten."

De 29-jarige Cabaye is uitstekend aan het nieuwe seizoen begonnen bij Crystal Palace. Hij scoorde al vier keer in negen competitiewedstrijden voor de revelatie van deze Premier League-editie.