Wüst aan de start in Enschede

Schaatskampioene Ireen Wüst gaat ervan uit dat ze eind deze maand in Enschede aan de start staat bij de selectiewedstrijden voor de wereldbeker. Over haar deelname ontstond twijfel omdat de Brabantse in de zomer tijdens een fietstraining hard op haar hoofd was gevallen.

"Ik ben zo goed als zeker hersteld. Het gaat eigenlijk best wel goed en ik heb de stijgende lijn te pakken. In principe doe ik mee aan de selectiewedstrijden en probeer me te plaatsen voor de wereldbekers", vertelde de schaatsster vrijdag bij de presentatie van haar eigen Team4Gold.

Helemaal in topvorm zal ze aan het begin van het nieuwe seizoen nog niet zijn, denkt de viervoudig olympisch kampioene: "Het is zeker een opluchting en fijn dat ik mee kan doen, al zal ik nog niet op het niveau zijn waar ik wil zijn. Ik moet nu realistisch zijn. Elke stap in de goede richting is meegenomen. Ik heb nog tijd zat, de grote prijzen worden pas in februari en maart verdeeld en ik heb geen twijfel dat ik tegen die tijd goed zal zijn."

Wüst aan de start in Enschede
Wüst aan de start in Enschede (Foto: ANP)