Ziggo Dome kleurt rood voor Symphonica

Duizenden, veelal in het rood geklede bezoekers, reizen vrijdagavond af naar de Amsterdamse Ziggo Dome, waar Marco Borsato begint aan de concertreeks Symphonica in Rosso. De zanger zit 25 jaar in het vak en viert dat met elf concerten in de komende week en volgend voorjaar. In totaal komen er zo'n 180.000 bezoekers naar de vrijwel uitverkochte avonden.

Zoals gebruikelijk bij de Symphonica-concerten, die eerder in het Arnhemse Gelredome waren, zorgt het veertigkoppig Guido's Orchestra voor de muziek. Ook zijn er gastoptredens van de Italiaanse zanger Zucchero, de winnaressen van The Voice of Holland (TVOH) O'G3NE, Jeroen van Koningsbrugge en voormalig deelneemster van TVOH, Shary-An.

Borsato kijkt uit naar de concerten, waarvan hij vooraf nooit had gedacht dat het er zoveel zouden worden.Hij ziet het dan ook als het "allermooiste compliment"dat hij na 25 jaar in de muziek nog zoveel waardering krijgt van het publiek. De zanger stond in 2006 aan de wieg van Symphonica in Rosso, met tien uitverkochte shows.

Ziggo Dome kleurt rood voor Symphonica
Ziggo Dome kleurt rood voor Symphonica (Foto: ANP)