EL: Uitslag Slovan Liberec - FC Groningen

FC Groningen heeft in één klap een punt en een doelpunt te pakken in Europees verband. De ploeg van Erwin van der Looi leek donderdag tegen Slovan Liberec opnieuw te gaan verliezen, maar een strafschop in de slotseconden bracht redding: 1-1.

De beslissingen in de wedstrijd volgden elkaar in rap tempo op in de slotfase. Michael de Leeuw, die pas vijf minuten in het veld stond, kreeg direct rood na een harde trap in het gezicht van Herolind Shala. Tegen tien man kon Liberec wel het verschil maken. Luckassen vond nog geen vier minuten na de fatale rode kaart al het doel met een leep balletje. Doelman Sergio Padt, die al meermaals redding bracht, kwam te laat.

Daarmee leek Groningen tegen de derde nederlaag op rij aan te lopen in Europees verband, waardoor de missie in de Europa League vrijwel zeker kansloos werd. In de slotfase bracht scheidsrechter Christian Dingert echter redding. Bij een ultieme aanval van Groningen werd er geduwd en getrokken in het strafschopgebied. Genoeg reden voor Dingert om een strafschop te geven. Danny Hoessen miste die zelfs nog, maar werkte de rebound wel binnen.

Vermakelijk duel

Daarmee hielden Groningen en Liberec terecht een punt over aan een verre van goed, maar wel vermakelijk duel. Groningen moest wel aanvallend spelen om nog een beetje kans te maken in Europees verband, Slovan Liberec voelde dat er wat te halen viel en besloot zich zeker niet in te houden. De aanvallende driften van beide ploegen resulteerden met name in de tweede helft in kansen over en weer. Mimoun Mahi trof bijvoorbeeld de lat, de Tsjechen schoten met enige regelmaat net over.

Groningen staat ondanks het zo gewilde puntje nog altijd laatste in groep F in de Europa League. Slovan Liberec rukte juist op naar de tweede plaats, omdat Sporting Braga won van Olympique Marseille. De Portugezen wonnen met 3-2, eveneens dankzij een doldwaze slotfase. Egyptenaar Ahmed Hassan schoot na een uur raak tegen de ploeg van Karim Rekik en Wilson Eduardo leek met de tweede goal de wedstrijd te beslissen. Romain Alessandrini en Michy Bathuayi trokken de stand weer gelijk, waarna Alan kort voor tijd alsnog de punten redde voor Braga.