Ferrari ondergaat gridstraf voor motorwissel

Ferrari-coureurs Sebastian Vettel en Kimi Räikkönen zullen voorafgaand aan de Grand Prix van de Verenigde Staten tien plaatsen worden teruggezet. Beide coureurs zullen komend weekend een vijfde motor inzetten om met een nieuwe versie van de Ferrari-krachtbron te kunnen rijden.

Het plan om dit weekend een gridstraf te incasseren voor een update zou al langer op tafel liggen. Na deze wissel heeft Ferrari een nieuwe krachtbron voor de resterende vier races, wat ook bruikbare data voor de ontwikkeling van de 2016-motor oplevert.

"Het plan was altijd om met de sterkste motor die we hebben aan de start te verschijnen voor elke race van het seizoen," zei Vettel over de wissel. "De ontwikkelaars hebben geweldig werk verricht, dus dit moet niet als een tegenslag worden gezien."

Alhoewel het plan al een langere tijd bestaat, maakte de kleine titelkans voor Vettel de beslissing moeilijker. De Duitser staat tweede in het kampioenschap, op 66 punten van leider Lewis Hamilton, met nog honderd te verdelen punten. Vettel zei echter dat het verbeteren van de motor meer prioriteit heeft dan het focussen op zijn kleine kans om het kampioenschap te winnen.

Vettel tien plaatsen terug door nieuwe motor
Vettel tien plaatsen terug door nieuwe motor (Foto: ANP)