Maiwand richt Partij van Allah op

Een moderne boodschapper wil met de beste intenties namens Allah Nederland bevrijden. Moslimradicaal Shabir Burhani, ook bekend als Maiwand al-Afghani en Maiwand de Thuisblijver, heeft nieuws. Deze keer gaat het om de oprichting en lancering van de Partij van Allah (PvA).

Met een video en een tekst op zijn website zet Maiwand zijn plannen uiteen. 'Willen we een echte islamitische staat met shari'ah wetgeving stichten op vreedzame wijze door het volk de keuze te geven? Ja!', schrijft Maiwand op zijn website, die naar zijn zeggen niks dan de waarheid bevat. Ook is inmiddels een Facebook-pagina gestart. Maiwand belooft daar onder meer dat hij de problemen in de Haagse Schilderswijk gaat oplossen.

Maiwand zegt een eerlijke, harmonieuze samenleving na te streven. Een echte islamitische staat met de shari'ah van Allah is volgens hem anders dan de versie van terreurorganisatie IS. 'Willen we onze krachten bundelen om eenheid onder moslims te bereiken en alle vormen van zinloos terrorisme, onderdrukking en illegale oorlogen beëindigen in de moslimwereld en meer vrede en veiligheid hier bewerkstelligen en alle problemen waarmee we als samenleving te maken hebben oplossen? Het antwoord daarop is ja!', aldus Maiwand.

Jihad-liefhebber Maiwand kwam begin april nog in het nieuws nadat de lokale Rabobank in Leiden hem dumpte als klant en zijn betaalrekeningen blokkeerde. Een week later deed Elsevier-columnist Afshin Ellian aangifte tegen Maiwand wegens bedreiging, opruiing en het aanzetten tot haat en geweld. Maiwand beweert enkel 'een vreedzame moslim' te zijn die zijn mening uit.