CL: Uitslag VfL Wolfsburg - PSV

PSV heeft woensdagavond in de Champions League flinke averij opgelopen. Vier dagen na de blamerende 1-1 in de thuiswedstrijd tegen het bescheiden Excelsior ging de landskampioen bij VfL Wolfsburg met 2-0 onderuit. Daardoor is het perspectief in groep A aanzienlijk verslechterd voor de ploeg van trainer Phillip Cocu. Bas Dost maakte kort na de rust het eerste doelpunt namens de Duitsers, die op zes punten belandden. Het aangeslagen PSV bleef op drie punten staan.

Cocu had in de Volkswagen Arena voor een versterkt middenveld gekozen, met Adam Maher voor buitenspeler Gastón Pereiro. Maher liet zich in de eerste helft vooral in offensief opzicht gelden. Hij ging op de juiste momenten diep en één van zijn demarrages leidde in de 42e minuut tot de beste kans voor rust. Hij kopte echter in vrije positie knullig naast.

In de Eindhovense voorhoede maakte aanvoerder Luuk de Jong zijn rentree in het basisteam na een enkelblessure. Jürgen Locadia moest daardoor weer op de bank beginnen. De Jong had het als eenzame centrumspits moeilijk tegen de Braziliaanse verdedigers Naldo en Dante.

Herstel

PSV begon moeizaam aan het derde groepsduel. Na amper 40 seconden brak Joshua Guilavogui door over de Duitse rechterkant waarna hij Dost in stelling trachtte te brengen. Jorrit Hendrix zat er nog net tussen. In de zesde minuut dreigde er opnieuw gevaar bij Dost. Deze keer bracht Hector Moreno redding.

PSV herstelde zich goed en snel van de zwakke openingsfase. Met name van Luciano Narsingh ging vanaf de rechtervleugel de nodige dreiging uit. Hij kon voor de rust aanvalsleider De Jong echter niet op passende wijze bedienen.

Zoet

Na de pauze sloeg Dost meteen toe, met dank aan doelman Jeroen Zoet. De PSV-keeper verzuimde een schot van Guilavogui naar de zijkant te tikken. De simpele rebound was voor Dost, die zijn eerste CL-treffer liet aantekenen (1-0). In de 57e minuut greep Zoet op een uithaal van Julian Draxler wel goed in, maar met een trefzekere kopbal kon Max Kruse daarna alsnog profiteren van de chaos in de PSV-defensie (2-0).

Cocu wisselde er in de slotfase op los, maar ook debutant Jordy de Wijs, Locadia en Pereiro konden de tweede nederlaag op rij in de CL niet voorkomen. De arme Locadia miste in de extra tijd nog een strafschop.