Steenbergen heeft avondje uit: raadsvergadering met burgers over komst azc

Woensdagavond hebben de inwoners van Steenbergen de kans gekregen hun mening te laten horen over de mogelijke komst van een asielzoekerscentrum. De raadsvergadering werd voor de verandering in een sporthal gehouden, zodat er voldoende plaats was voor iedereen die wilde komen.

Om het een en ander ordelijk te laten verlopen waren er 21 burgers geselecteerd om voor het publiek de mogen spreken. Nog voordat de vergadering was begonnen werd de burgemeester luidkeels uitgejoeld.

Politie massaal aanwezig
Buiten de sporthal is de politie masaal aanwezig. Supporters van voetbalclub Feyenoord dreigden mogelijk met vuurwapengeweld de bijeenkomst te verstoren, daarom werden alle toegangswegen naar Steenbergen in de gaten gehouden en is er een noodverordening afgekondigd.

Tegenstanders van de komst van een azc liepen voorafgaand aan de bijeenkomst met fakkels door de stad en er vonden verhitte gesprekken plaats.

'Daar moet een piemel in' 
De raadsvergadering verlopt nogal chaotisch, het publiek laat niemand uitpraten. Een voorstander werd uitgejoeld door bezorgde burgers en riepen "daar moet een piemel in", wat opvallend is aangezien de tegenstanders bang zijn dat de vluchtelingen hun vrouwen en kinderen verkrachten.

Het publiek scandeerde ook "we gaan op vossenjacht" richting de burgemeester.

Hieronder een kleine sfeerimpressie.