Verzet tegen besluit over Volkert van der G.

De familie van Pim Fortuyn verzet zich tegen de beslissing van het Openbaar Ministerie om diens moordenaar Volkert van der G. vooralsnog niet opnieuw achter de tralies te zetten.

Dat heeft Joost Eerdmans woensdag laten weten namens het Burgercomité tegen Onrecht. Hij spreekt ook namens de familie. De nabestaanden van de vermoorde politicus zijn zeer teleurgesteld, laat Eerdmans weten.

Eerdmans en de nabestaanden leggen zich er niet bij neer. Ze vinden dat er sterke aanwijzingen zijn dat Van der G., die voorwaardelijk vrij is, de hem opgelegde bijzondere voorwaarden (deels) heeft overtreden. Ze hebben advocaat Richard van der Weide gevraagd de juridische mogelijkheden te onderzoeken om de vermeende schending voor te leggen aan de rechter.

Onderzoek
In een brief aan Eerdmans van de landelijk hoofdadvocaat-generaal herhaalt het OM dat de publicatie van foto's van Van der G. vorig jaar in De Telegraaf "geen schending van het mediaverbod opleveren".

Het OM laat verder weten dat de reclassering nog onderzoek doet of Van der G. zich houdt aan andere bijzondere voorwaarden en of hij voldoende meewerkt. Pas daarna kijkt het OM of de vervroegde invrijheidstelling van Van der G. moet worden teruggedraaid.

De kwestie laaide onlangs hoog op na een uitzending van Brandpunt Reporter waarin Van der G. met een verborgen camera was gefilmd.

Verzet tegen besluit over Volkert van der G.
Verzet tegen besluit over Volkert van der G. (Foto: ANP)