Ten Cate adviseur jeugdvoetbal bij KNVB

Henk ten Cate gaat zich namens de KNVB buigen over het jeugdvoetbal in een poging de kwaliteit van het Nederlandse voetbal te verhogen. Ten Cate (60) wordt voorzitter van een werkgroep met daarin in elk geval ook ontwikkelingscoördinator Lennard van Ruiven en bondscoach Edwin Petersen van Oranje Onder 16. Het plan vloeit voort uit het congres dat de KNVB vorig jaar in december organiseerde over de toekomst van het Nederlands voetbal.

"Ten Cate heeft een behoorlijke staat van dienst, ook als jeugdtrainer", zei technisch manager Jelle Goes van de KNVB tegen Voetbal International over de oud-trainer van onder meer Ajax, Vitesse en NAC en voormalig assistent-coach van FC Barcelona en Chelsea. "Hij weet wat nodig is om vanuit de jeugd in een topkleedkamer te komen."

De werkgroep wil met aanbevelingen komen hoe zowel de KNVB als clubs en trainers het niveau van de opleidingen kunnen verhogen. "We kunnen natuurlijk niet bepalen hoe jeugdtrainers bij hun clubs werken, dat moet je ook niet willen, maar het is wel goed om een gezamenlijk standpunt in te nemen", aldus Goes.

Ten Cate adviseur jeugdvoetbal bij KNVB
Ten Cate adviseur jeugdvoetbal bij KNVB (Foto: ANP)