Speelgoedmaker LEGO bouwt fabrieken uit

Het gaat zo goed met LEGO dat het Deense bedrijf drie fabrieken gaat uitbreiden om aan de toegenomen vraag naar de gekleurde speelgoedsteentjes te kunnen voldoen.

LEGO maakte woensdag bekend dat er komende jaren 3000 banen bijkomen op de fabriek in Monterrey in Mexico. Het complex wordt circa 190.000 vierkante meter groter. Het gaat om een uitbreidingsplan dat loopt tot en met 2022 waarmee meer dan honderd miljoen euro is gemoeid. Het bedrijf sprak zelf van een driecijferig miljoenenbedrag.

Ook wordt uitgebreid op de locatie in Nyíregyháza in Hongarije en op de vestiging bij Billund, het hoofdkwartier van LEGO. Hier gaat het bij elkaar om enkele honderden banen. Mogelijk wordt het aantal nieuwe functies in Hongarije komende jaren nog uitgebreid naar 1600.

LEGO, dat eigendom is van de Deense miljardairsfamilie Kristiansen, is al bezig met het bouwen van een nieuwe fabriek in China. In de eerste helft van dit jaar werd een grotere verpakkingsfabriek in Tsjechië in gebruik genomen. Sinds 2010 is het personeelsbestand al met meer dan 50 procent verhoogd tot ruim 15.000 werknemers.

Speelgoedmaker Lego bouwt fabrieken uit
Speelgoedmaker LEGO bouwt fabrieken uit (Foto: ANP)