Grote meute gelukszoekers belaagt buschauffeuse na zuipfestijn

Een grote meute bezopen gelukszoekers in Gilze op weg naar hun AZC waren afgelopen zaterdag niet zo gelukkig dat de hele horde niet in het Arriva busje voor maximaal acht personen mocht. De oplossing die deze importprofessoren voor deze wiskundige uitdaging bedachten was briljant: laten we de chauffeuse van de bus fysiek bedreigen.

Helaas voor de importeinsteins gelden in Nederland natuurwetten met een iets afwijkende norm dan het in land van herkomst. De chauffeuse was niet bestand tegen de fysieke dreiging en raakte dermate geëmotioneerd door de aandrang dat zij niet meer in staat was om verder te rijden. Tevens bracht dit een onverwachte kettingreactie op gang, ook andere chauffeurs wilden niet meer rijden omdat zij een soortgelijke behandeling vreesden van de hoogopgeleide meute.

Het niet zo hoog opgeleide Arriva begreep het natuurlijk allemaal niet zo goed en heeft aangifte gedaan bij de politie. “Wij staan niet toe dat onze werknemers ook maar iets wordt aangedaan” was de zeer eenvoudige gedachtegang. Arriva betreurt het verder ten zeerste dat ze wegens bezuinigen in het weekend alleen met achtpersoonsbussen rijden.

Update 22.34 uur
Gebruiker Very weet te melden dat Omroep Brabant meldt dat het beschermingsinstituut illegale immigranten, COA, direct maatregelen heeft getroffen ter bescherming van de meute hoogopgeleiden. Arriva heeft het verhaal ietsje overdreven en nu bijgesteld.

De oorzaak blijkt nu, wonderbaarlijk genoeg, een familiedrama te zijn. Volgens de COA-versie betrof het een vader die door het beperkte aantal plaatsen in het busje gescheiden dreigde te worden van moeder en kind. Dat riep een PTSS-trigger op waardoor de meute wanhopig probeerde de deuren met blote handen open te breken. Toen dat niet zo gemakkelijk bleek te gaan werd er tegen de zijkant van de bus geslagen, tegen de banden geschopt en was er sprake van een taalbarrière die als schelden zou kunnen worden opgevat. tevens is heeft de chauffeuse de rit gewoon afgemaakt. Ook heeft Arriva helemaal geen aangifte gedaan, dat zegt de politie.