Contador niet bang voor Dumoulin in Tour

Alberto Contador ziet Tom Dumoulin zeker niet als zijn grootste concurrent in de Tour de France van 2016. Chris Froome en Nairo Quintana zullen zijn grootste vijanden zijn, maar de Spaanse krant El Pais vroeg de wielrenner dinsdag ook naar Fabio Aru en Dumoulin. "(Ik hou) meer rekening met Aru dan met Dumoulin. De Italiaan reed telkens top vijf in elke grote ronde waar hij startte. Dat is geen toeval", aldus de tweevoudig winnaar van de Ronde van Frankrijk.

Contador liet eerder dit jaar doorschemeren dat 2016 zijn laatste jaar als prof wordt, maar krabbelt in El Pais terug. "Het kan mijn laatste Tour zijn, maar dat staat niet vast. Als ik val bijvoorbeeld, kom ik terug in 2017 en misschien start ik wel een eigen project buiten Tinkoff, mijn team." Wel staat vast dat hij kleinere koersen rijdt aan het begin van het seizoen en daarna alles op de Tour zet.

Het mag uiteraard geen verrassing heten dat Dumoulin niet als grootste concurrent gezien wordt. De Nederlander reed tijdens de Vuelta a España dit jaar voor het eerst een grote ronde waarin hij vocht om de hoogste klasseringen, maar op Aru na hadden vrijwel al zijn concurrenten al wel de Tour in de benen. De wedkantoren hebben de Nederlander ondanks dat toch nog vrij hoog ingeschat voor de Tour van volgend jaar: Dumoulin staat rond de negende plek in het lijstje favorieten.

Contador niet bang voor Dumoulin in Tour
Contador niet bang voor Dumoulin in Tour (Foto: ANP)