Miljoenen betalende gebruikers Apple Music

Apple Music, de nieuwe muziekdienst van technologiegigant Apple, heeft meer dan 6,5 miljoen betalende gebruikers. Dat zei Appletopman Tim Cook dinsdag.

Cook sprak tijdens een technologieconferentie in het Californische Laguna Beach. Naast de 6,5 miljoen betalende klanten, zijn er ook nog eens 8,5 miljoen die gebruik maken van de gratis proefabonnement. Dat geeft de dienst 15 miljoen gebruikers. "Een succesvol debuut", aldus de topman.

Apple Music is een combinatie van muziekspeler iTunes en streamingdienst Beats Music, een uitvloeisel van de overname van Beats Electronics vorig jaar. De dienst werd in juni gelanceerd.

Apple zal verder komende zaterdag een 24-uurswinkel openen in China, zo gaf Cook aan. Daarmee zet het een belangrijke stap in zijn grootste markt buiten de Verenigde Staten. Halverwege 2016 moeten er in het land 40 winkels open zijn. De financiële markten houden de ontwikkelingen van Apple in China scherp in de gaten, gezien de afkoeling van de op een na grootste economie ter wereld en mogelijke effecten daarvan op het concern.

Miljoenen betalende gebruikers Apple Music
Miljoenen betalende gebruikers Apple Music (Foto: ANP)