Geen straf voor Feyenoorder Kramer

Feyenoord-spits Michiel Kramer krijgt geen straf. De commissie van beroep heeft de voetballer vrijgesproken, omdat niet bewezen is dat hij in de wedstrijd tegen De Graafschap Ted van de Pavert in het gezicht sloeg.

Eerder kreeg Kramer van de tuchtcommissie een schorsing van vier wedstrijden opgelegd, waarvan één voorwaardelijk. Het is dit seizoen al de derde keer dat Feyenoord gelijk krijgt in een beroep tegen een straf voor een speler. Eerder werden de schorsingen voor Eljero Elia en Rick Karsdorp geschrapt na protest van de Rotterdammers.

Scheidsrechter Danny Makkelie zag begin oktober niet dat Kramer in het duel met De Graafschap Van de Pavert in zijn gezicht raakte. De aanklager vond echter achteraf, na het zien van de beelden, dat de Feyenoorder de verdediger sloeg, en stelde een schorsing voor. Feyenoord ging niet akkoord, maar de tuchtcommissie handhaafde de straf.

Onsportief

Het college van beroep vindt echter dat er niet geslagen is, maar geduwd. "Er is wel sprake van ongeoorloofd onsportief gedrag van Kramer, maar de aanklacht van de aanklager - het slaan van een tegenstander - is niet bewezen. Hierdoor wordt Kramer vrijgesproken van de overtreding en is een straf op basis van een andere aanklacht niet mogelijk", aldus het hoogste rechtsprekende orgaan in het Nederlandse voetbal.

Als Kramer wel was geschorst, had hij niet kunnen spelen in de competitieduels tegen AZ en ADO Den Haag. Ook had hij het bekerduel met Ajax moeten missen.

Geen straf voor Kramer
Geen straf voor Kramer (Foto: ANP)