Rosario Dawson wordt LEGO's Batgirl

Niet alleen op live-action gebied worden we vandaag de dag getrakteerd op een stormvloed aan superheldenfilms, ook op het gebied van animatie krijgen we de komende jaren genoeg gekostumeerde helden te zien. Phil Lord en Chris Miller brengen in 2018 Spider-man en een jaar later kunnen we Brad Bird's The Incredibles 2 verwachten. Op 27 mei 2017 gaat The LEGO Batman Movie in premiere, en de productie heeft met actrice Rosario Dawson haar Batgirl gevonden.

De actrice gaat haar stem verlenen aan Barbara Gordon, de dochter van Gotham's politiecommissaris Jim Gordon, meldt de Hollywood Reporter. Barbara wordt later de misdaadbestrijdster Batgirl. Dawson is niet vies van (stem)acteerwerk in superheldenfilms- en series. Ze heeft net de opnames voor het tweede seizoen van Netflix en Marvel's Daredevil achter de rug, waar ze de rol van Claire Temple speelt. Die rol zal ze nogmaals spelen in Netflix Marvel's Luke Cage. Daarnaast was ze eerder dit jaar ook te horen als Wonder Woman in voor DC's animatiefilm Justice League: Throne of Atlantis.

Naast Dawson zal Will Arnett de stem inspreken van de Dark Knight zelf, die hij in The LEGO Movie ook van zijn stem voorzag. Michael Cera en Zach Galifianakis zullen respectievelijk de stemmen van Batman-sidekick Robin en aartsvijand The Joker in gaan spreken. De film wordt geregiseerd door Chris McKay.

Lego Movie Batman
Batman in The Lego Movie