Derde goud voor baanrenner Hoogland op EK

Jeffrey Hoogland heeft zaterdag bij de Europese kampioenschappen baanwielrennen in het Zwitserse Grenchen zijn derde gouden medaille veroverd. Na zeges op de teamsprint en de sprint won de Nederlander ook de kilometer tijdrit, een niet-olympisch onderdeel.

Hoogland kwam tot een tijd van 1.00,350. Hij hield daarmee de Duitser Joachim Eilers 0,219 seconde achter zich. Het brons ging naar de Tsjech Robin Wagner die ruim zeven tienden van een seconde moest toegeven.

Niels van 't Hoenderdaal, samen met Hoogland en Hugo Haak goed voor goud op de teamsprint, eindigde als negende: 1.02,801.

Derde goud voor baanrenner Hoogland op EK
Derde goud voor baanrenner Hoogland op EK (Foto: ANP)

Elis Ligtlee pakte bij de vrouwen ook haar derde medaille. De Nederlandse sprintster veroverde het zilver op de 500 meter tijdrit. Ligtlee was goed voor een tijd van 33,561. De Russische Anastasia Vojnova was een klasse apart: 32,794. Het brons was voor haar landgenote Daria Sjmeleva in 33,842.

Eerder pakte Ligtlee met Laurine van Riessen brons op de teamsprint en won ze het onderdeel sprint door Vojnova in de finale te verslaan. Van Riessen sloot de korte tijdrit af als zesde: 34,125.