Sportblog: trein dendert door stadion & Van Persie scoort grandioos

Elke week brengen we hier op FOK! het sportroddel- en randnieuws samen in één bericht. De grappige voorvallen, opmerkelijke nieuwtjes en de beste roddels kun je in deze berichten vinden. Elke donderdag, deze keer een weekendeditie, vatten we het leukste randnieuws voor jullie samen.

Het eigen doelpunt van Van Persie, maar dan anders
Nu we niet naar het EK gaan worden we zelfs door de Belgen belachelijk gemaakt. Nou dan kunnen we er misschien zelf ook maar beter om gaan lachten. Bij SmijlTV plakten ze het commentaar van de wereldgoal van Robin van Persie onder de beelden van zijn eigen doelpunt van afgelopen dinsdag met die bijzondere resultaat:


Van Persie met zijn goals (Bron: YouTube/SmijlTV 1)

Ronaldo vermaakt zich prima met lingeriemodel
Naast voetballer was Cristiano Ronaldo afgelopen week ook even acteur. Hij speelt namelijk een klein rolletje mee in The Manipulator van Martin Scorsese zo lezen we op prive.nl. Daarin speelt hij samen met lingeriemodel Alessandra Ambrosio en de twee hebben zich goed met elkaar vermaakt op de set van de speelfilm. De voetballer kocht onlangs een appartement in de Trump Tower in New York en daar werden een aantal scenes van de film opgenomen, dat leverde hem het bijrolletje op. "Het was geweldig om met deze angel te werken", laat de speler van Real Madrid weten bij een foto waarop hij samen met het Victoria's Secret-model poseert. "We hebben heel veel lol gehad." Dat laatste kunnen wij ons goed voorstellen:

 

It was great to work with this angel @alessandraambrosio ! We had a lot of fun!! More coming soon…🔝👍👌😘⚽😇

Een foto die is geplaatst door Cristiano Ronaldo (@cristiano) op16 Okt 2015 om 5:42 PDT

Hoogste skateboardsprong ooit
Danny Way is 41 jaar en een begrip in de skateboardwereld. De Amerikaan staat bekend om zijn Big Air-tricks, maar ditmaal heeft hij zichzelf echt overtroffen! Way heeft namelijk de hoogste sprong ooit gemaakt op een skateboard. In de Cuyamaca Mountains nabij San Diego is een monsterlijke halfpipe gebouwd waarop hij maar liefst 7,772 meter hoog sprong. Way verbeterde uiteraard zijn eigen record, eerder sprong hij 7,1 meter hoog.


Hoogste sprong ooit (Bron: YouTube/Guinness World Records)

Stoomtrein rijdt dwars door stadion
Als regelmatige stadionbezoeker heb je vast weleens gehad dat er steeds iemand voor je gaat staan of dat je achter een paal zit die je uitzicht bederft. Maar dit alles valt wel mee als je eens een wedstrijd van de Slowaakse amateurs van TJ Tatran Čierny Balog bezoekt. Daar komt namelijk af en toe een ouderwetse stoomtrein door het stadion gedenderd:

Bos wordt door bewoonster thuis gebracht na val in Abu Dhabi
Vorige week vrijdag kwam Theo Bos ten val tijdens de ronde van Abu Dhabi. Na de val moest bij zich laten onderzoeken in het lokale ziekenhuis waarna hij hoopte met iemand van de ploeg terug te kunnen naar het hotel. Helaas kon de sprinter niemand van zijn team vinden in het hospitaal, dus besloot hij een taxi terug naar het hotel te nemen. Onderweg liet Bos de taxi bij een apotheek stoppen voor medicijnen. Tot zijn grote schrik kwam de wielrenner er daar achter dat hij geen cent op zak had.

Een aanwezige vrouw vroeg wat er aan de hand was waarop Bos zijn verhaal deed. De vrouw stond erop de medicijnen te betalen. De gevallen renner weigerde eerst maar de vrouw hield voet bij stuk waarop de renner van MTN-Qhubeka toegaf. Toen de Nederlander weer in de taxi wilde stappen stak de vrouw daar ook een stokje voor, ze stond erop Bos zelf terug te brengen naar het hotel. Eenmaal in de auto, een luxe Land Rover, kreeg de sprinter bovendien een telefoon in zijn handen gedrukt zodat hij zijn moeder kon bellen dat alles goed met hem was.

"Ze vroeg of ik mijn moeder al gebeld had, wat niet het geval was. Daarop drong ze opnieuw aan. Ik moest en zou mijn moeder bellen om haar te vertellen wat er gebeurd was", aldus Bos tegenover Cyclingweekly. Voor de renner bij het hotel werd afgezet kocht de vrouw zelfs nog wat te eten voor onze landgenoot. "Hij heeft goed gelachen en apprecieerde de vriendelijkheid van de vrouw ten zeerste", aldus ploegleider Jens Zemke. De ploegleider gaf overigens aan wel degelijk op zoek te zijn geweest naar Bos in het ziekenhuis, maar dat ging mis door een misverstand: "Ik zei dat ik op zoek was naar een 'cyclist' die gevallen was, maar ze verstonden 'psychiatrist'."

Langste badmintonrally ooit
Spektakel in Denemarken! Tijdens de Deense Open werd (waarschijnlijk) de langste badmintonrally ooit gespeeld. In het dubbel namen het Japanse koppel Fukumana-Yonao en Poon-Tse uit Hongkong het tegen elkaar op en beide teams wisten niet van opgeven blijkbaar. De slagenwisseling ging maar liefst 4 minuten en 31 seconden, In die tijd wisten de vier spelers het enorme aantal van 256 slagen te maken. Enige jammer is dat de rally nogal lullig eindigde door een fout van Tse. De commentatoren vermaakten zich prima met de monsterrally. "Er zijn intussen toch al vijf punten gespeeld, niet", grapte de ene. "Dit is onwerkelijk", trad zijn collega hem bij.


De monsterrally (Bron: YouTube/Azzam Badminton)

Chinees schakelt teamgenoot uit met karatetrap
Je moet sporten nooit door elkaar halen, dat is de les die we vandaag leren van Shanghai Shenhua. Daar dacht Li Jianbin met een welgemikte trap de bal weg te werken, maar tegelijkertijd schakelde hij teamgenoot Xiong Fei uit. Fei dacht de bal namelijk te koppen terwijl Jianbin de bal met een soort karatetrap wegwerkte. De onfortuinlijke Fei werd per brancard afgevoerd zo lezen we op sportwereld.nl


Au (Bron: YouTube/wang jinsong)