Bayern breekt record met nipte zege, Wolfsburg dankt Kruse en Dost

Bayern München heeft een nieuw record gevestigd door negen keer op rij te winnen in de Bundesliga. Werder Bremen was een taai slachtoffer, dat zich pas na de rust gewonnen gaf (0-1).

Bayern München verdedigde tegen Werder Bremen de koppositie in de Bundesliga. De ploeg had dit seizoen nog niet verloren, vooral met dank aan de vele goals van spits Robert Lewandowski. Bij de negende zege op rij zou Bayern de geschiedenisboeken in gaan. Dat lukte.

In de lijn der verwachting lag dat Lewandowski ook tegen Werder Bremen zijn beste kant zou laten zien. Dat lag dit keer toch even anders. De Pool liep zichzelf regelmatig voorbij op het veld. Zo mislukte een hakballetje en kwam hij niet vaak in scoringspositie.

Een goal van Thomas Müller in de 23ste minuut op aangeven van Thiago Alcantara was genoeg om Bayern de drie punten te bezorgen. De Duitser scoorde alweer zijn achtste doelpunt van het seizoen voor de Duitse grootmacht.

Bayern had het in de tweede helft knap lastig om zichzelf overeind te houden. Tekenend was de grote kans voor Lewandowski in de laatste minuut van de wedstrijd. De aanvaller ging één-op-één met de keeper, maar werd teruggefloten voor buitenspel en wist bovendien niet eens het net te vinden.

Bayern München staat momenteel op 27 punten uit negen wedstrijden in de Bundesliga. Dat zijn er zeven meer dan Borussia Dortmund, de nummer twee van de Duitse competitie. Werder Bremen blijft op het teleurstellende puntenaantal van zeven staan.

Mede door een treffer van Bas Dost, won VfL Wolfsburg zaterdagmiddag de krachtmeting van Hoffenheim met 4-2. Max Kruse was met zijn hattrick beslissend voor de thuisclub.

Die Wölfe begonnen furieus aan het duel tegen de formatie uit Hoffenheim. Al binnen een minuut was het raak toen Dante met een lange bal Julian Draxler wilde bereiken. De aankoop liet de bal lopen omdat hij buitenspel stond, waarna Niklas Süle het leder probeerde weg te werken namens te gasten. Onbedoeld verlengde de verdediger de bal, waardoor Max Kruse op de goalie afgaan: 1-0.

De bliksemstart van de Volkswagenclub was een startsein van een Blitzkrieg. Wolfsburg viel met grote aanvalsgolven aan en het arme Hoffenheim wist niet wat het overkwam. Draxler kon na zeven minuten voetballen Bas Dost vinden, die koelbloedig de 2-0 op het scorebord zette.

Een reddingsboei was nodig voor de bezoekers, en die werd gevonden. In de 29e minuut maakte Jeremy Toljan de aansluitingstreffer. De international van Duitsland onder 21, kon een mooi aanval afronden en zodoende zijn club weer terug brengen in het duel.

Tien minuten na de ‘break’ toonde Hoffenheim ultieme veerkracht door de gelijkmaker binnen te werken. Een aanval over de linkerflank werd door Jonathan Schmid gepromoveerd tot doelpunt. Kruse bezorgde vervolgens in de 62e minuut opnieuw voor een Wolfsburg voorsprong. In de slotfase gooi de aanvaller het duel op slot met zijn derde goal; 4-2.

Schalke 04 won zaterdagmiddag met de hakken over de sloot van Hertha met 2-1. Het leek een gelijk spel te worden in Gelsenkirchen, maar Max Meyer besloot in blessuretijd anders.

Toen er ruim een kwartier gespeeld was, vond Vedad Ibisevic het nodig om Schalkes Meyer te trakteren op een fysieke aanslag. De scheidsrechter vond de actie dermate ernstig, dat hij de Bosnische centrumspits van het veld stuurde met een rode prent.

Die vroege achterstand voor de club uit Berlijn, leek het voor de formatie uit Gelsenkirchen makkelijker te maken. Met Franco Di Santo in de punt van de aanval, in plaats van Klaas-Jan Huntelaar, werd er naarstig gezocht naar een openingstreffer. De thuisploeg moest het hebben van mandekker Benedikt Höwedes, die na een corner de bal in het doel werkte van Hertha:1-0.

Na de theepauze probeerde de equipe uit de Duitse hoofdstad er nog wat van te maken door het te proberen met snelle counteraanvallen. Maar omdat Schalke de wedstrijd professioneel vertraagde, konden de Berlijners nauwelijks echt gevaarlijk worden. Als een duveltje uit een doosje maakte oud-Feyenoorder Salomon Kalou een kwartier voor het einde alsnog de gelijkmaker. In de blessuretijd maakte Meyer, op zijn Duits, de winnende treffer voor Schalke.