Borussia Dortmund wint gelukkig van FSV Mainz 05

Borussia Dortmund won vrijdagavond de uitwedstrijd door wat geluk van Mainz met 0-2. Daardoor blijft de club in het spoor van lijstaanvoerder Bayern München.

Na slordig uitverdedigen van de thuisploeg, wisten Die Borussen over t nemen. In de omschakeling kon via Pierre-Emerick Aubameyang een counter worden opgezet. De Gabonees snelde vervolgens langs zijn mandekker, waarna hij de bal voorzette op Marco Reus, die daarna Mainz-goalie Loris Karius kansloot liet: 0-1.

Waren de gastheren dan echt zoveel minder? Nee, allerminst, want de Japanse aanvaller Yoshinori Muto zorgde voor de nodige onrust in Dortmund-defensie. Enkele minuten na de openingstreffer, werd Sokratis Papastathopoulos gedwongen tot een overtreding op de Aziaat, waarna Yunus Malli met een vrije trap doelman Roman Bürki tot een redding moest dwingen.

Dat Dortmund bij de rust leidde, was meer geluk dan wijsheid, waardoor het tweede bedrijf zeer onvoorspelbaar zou lijken te worden. Direct na de theepauze had Reus wat aan die onzekerheid kunnen doen, maar mistte hij in de 47e minuut een strafschop namens de bezoekers.

Met een bekeken schot kon Shinji Kagawa bijna de tweede van die Schwarzgelben aantekenen, ware het niet dat de doelpaal in de weg stond. In de slotfase van het gelijkwaardige treffen, zorgde Henrikh Mkhitaryan op aangeven van opnieuw Pierre-Emerick Aubameyang voor de tweede treffer van Dortmund. Een stevigere grip op de tweede plaats in de Bundesliga, was een feit.