FOK! Wat een weer: weekend!

Het is weer weekend! Gisteren en ook afgelopen nacht nog viel er regen. Van die regen die je nauwelijks ziet, maar waar je flink nat van wordt als je maar lang genoeg buiten bent. Goed nieuws voor de regen-haters: vandaag en morgen blijft het een stuk droger, en gaat de temperatuur ook langzaam iets omhoog, hoewel het ondanks dat toch grijs en grauw bljift buiten. Na maandag blijft het grijs en bewolkt, maar over het algemeen droog en niet meer zo koud als de afgelopen dagen.

Volgens weeronline.nl was de eerste helft van de meteorologische herfst (1 september t/m 15 oktober) beduidend kouder (12,2 graden) dan normaal (13,7 graden). De laatste keer dat het zo koud was, was in 1996. Ook kenden we slechts twee warme dagen, waar twaalf warme dagen normaal is.

Mijn oom en tante houden van reizen. Ze houden ook van foto's maken. Dus na mijn oproep op Facebook om een paar mooie weerfoto's kreeg ik bijna direct een paar prachtige foto's toegestuurd door haar.

close-up van een regendruppel op het raam  (Foto: Joke)
close-up van een regendruppel op het raam (Foto: Joke)

Herfstdag in Rheden (Foto: Joke)
Herfstdag in Rheden (Foto: Joke)

Jouw foto bij het weerbericht? Mail hem naar frontpage@fok.nl onder vermelding van je naam of username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!

Wikiweetjes van vandaag:
* In 1989 werd San Franciso getroffen door een aardbeving van 7,1 op de schaal van Richter. Zullen we vandaag een herhaling meemaken?

* In 1973 kondigde een aantal OPEC-Landen een olie-embargo af tegen een aantal Westerse landen. Het embargo leidde tot dé oliecrisis.

* In 1604 neemt Johannes Kepler de tot nu toe laatste Supernova waar in het sterrenbeeld Slangendrager.

* In 1662 wordt Duinkerke door Karel II van Engeland verkocht aan Frankrijk voor het luttele bedrag van 40.000 pond.