Satudarah-leden vrij ondanks verdenking

Vier leden van motorclub Satudarah worden in de loop van vrijdag op vrije voeten gesteld, ondanks de verdenking van betrokkenheid bij de moord op een 28-jarige man uit Breda. Er is volgens het Openbaar Ministerie "juridisch gezien geen aanleiding om het viertal voor te geleiden aan de rechter-commissaris". Het OM wil geen nadere toelichting geven.

De verdachten, drie mannen uit Breda en een inwoner van Etten-Leur, werden afgelopen dinsdag bij een grote politieactie door een arrestatieteam aangehouden. De mannen staan volgens de politie als vuurwapengevaarlijk bekend. In vijf woningen in Breda en een in Etten-Leur werden huiszoekingen gedaan. Daarbij zijn vuurwapens, diverse goederen en drie auto's in beslag genomen.

De verdachten worden volgens het OM nog steeds verdacht van betrokkenheid bij de moord op de Bredanaar, die op 3 april in een winkelcentrum in zijn woonplaats werd neergeschoten. Dezelfde dag nog werden twee andere verdachten van 31 en 35 jaar opgepakt. Alleen de oudste van het tweetal zit nog vast.

Satudarah-leden vrij ondanks verdenking
Satudarah-leden vrij ondanks verdenking (Foto: ANP)