Russische ijsbeer verjaagt migranten uit vrachtwagen

Vier gelukszoekers die in Calais via een vrachtwagen naar Britse bodem wilden sluipen hadden wat minder geluk. Zij zijn de wagen uitgejaagd door de Russische ijsbeer Nissan, die geen zin had in gezelschap, schrijft The Sun.

Een groep gelukszoekers had nabij hun kamp een wegversperring opgericht om vrachtwagens tot stoppen te dwingen. Indien dat lukt hebben de migrant-inbrekers slechts 17 seconden nodig om op transport richting het beloofde Britse land te geraken.

De 22 maanden oude IJsbeer Nissan, die onderweg was van Moskou naar het Britse walhalla, zat echter niet te wachten op ongenode lifters en brulde zijn ongenoegen in het rond. Vervolgens koos één gelukszoeker direct voor een alternatieve route richting het beloofde land. De overige drie wilden hun geluk wat verder op de proef stellen en drongen toch het domein van de Rus binnen.

Deze drie verstopte zich achter de kooi op enkele centimeters afstand van de vlijmscherpe klauwen van de boze beer. Begeleiders die het geheel zagen gebeuren lichtten de Franse politie in die het drietal uit de vrachtwagen haalde.