Huntelaar ontwijkt vragen over toekomst

Klaas-Jan Huntelaar beseft maar al te goed dat hij misschien wel zijn laatste kans op deelname aan een groot toernooi heeft verspeeld. De spits liep met het Nederlands elftal het EK van volgend jaar in Frankrijk mis; bij het daaropvolgende WK van 2018 in Rusland is Huntelaar al bijna 35 jaar. Terwijl Wesley Sneijder en Robin van Persie na de afgang tegen Tsjechië (2-3) riepen graag door te willen bij Oranje, ontweek Huntelaar alle vragen over zijn toekomst.

"Ik vind dit niet het moment daarover te praten. Ik concentreer me op elke dag trainen en beter worden, verder zie ik wel", zei de spits. Met Huntelaar, Arjen Robben, Wesley Sneijder en Robin van Persie staat een generatie dertigers voor een moeilijke beslissing: nog eens doorgaan tot het volgende WK of stoppen? "Ach, ik weet niet of dit het einde van een generatie is. Ik denk dat genoeg jongens nog wel kwaliteit hebben."

Toch noemt Huntelaar juist een gebrek aan kwaliteit als oorzaak voor de mislukte EK-kwalificatie. "Vanaf dag één liepen we achter de feiten aan. Het niveau moet omhoog, van iedereen. Iedereen moet aan zichzelf gaan werken. Dan kan de focus op een nieuwe cyclus."

Huntelaar ontwijkt vragen over toekomst
Huntelaar ontwijkt vragen over toekomst (Foto: ANP)