FOK! Wat een weer: koude noordoostenwind

Afgelopen nacht is de bewolking toegenomen, en de temperatuur gedaald naar gemiddeld twee graden. Vandaag starten we de dag met veel bewolking, en door het hele land kans op (lichte) neerslag. Tezamen met de matige noordoostenwind, maakt dat de gevoelstemperatuur niet boven de 3 graden uitkomt. In werkelijkheid zal de temperatuur rond de 6 á 7 graden liggen. In de avond neemt de kans op neerslag weer af, maar blijft het bewolkt. Daar waar het opklaart, ontstaat er kans op mist.

Deze foto kreeg ik een paar dagen geleden al doorgestuurd van een goede vriend. Hij woont in de buurt waar ik ben opgegroeid, en ik denk met weemoed terug aan de tijd dat ik in deze omgeving met m'n vrienden voor hangjongere speelde.

Zonsondergang in de Rhoonse Grienden
Zonsondergang in de Rhoonse Grienden

Jouw foto bij het weerbericht? Mail hem naar frontpage@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!

Wikiweetjes van vandaag:
* In 1943 komen de gevangenen in vernietigingskamp Sobibor in opstand. In 1987 kwam er een film uit: "Escape from Sobibor" met Rutger Hauer in de hoofdrol. De film is gebaseerd op deze opstand in 1943.

* In 1947 breekt de Amerikaanse Chuck Yeager als eerste de geluidsbarrière in een Bell X-1.

* In 2012 weet Felix Baumgartner als eerste mens in een vrije val vanaf bijna 39 kilmometer hoogte, diezelfde geluidsbarrière te doorbreken.

* In 2010 werd het eerste Kabinet Rutte geïnstalleerd.